kesäloman vietto suunnittelua

                                 KESÄLOMA SUUNNITELMIA

Nyt on ollut kyllä tosi mahtavia ilmoja. Lumet vajuu silmissä ja aurinko lämmittää jo niin ihanasti. Koulustakin 9 vko päästä opiskelijat ja lapset kirmaavat kesälaitumille. Toivottavasti Koronakin antaisi viettää edes jonkinlaisen kesäloman. (*Sisältää lomarenkaan linkin)

Miettinyt sitä perinteistä mökkireissua, kun viime kesänä ainakaan uskaltanut mihinkään lähteä ja kun ei sitä omaa kesämökkiä ole, niin alkaa olla viimeiset hetket vuokrata mökki, jos meinaa sellaisen saada. Varsinkin sellaisen, johon on varaa.

Luulisin, että sellaisen mökki reissun uskaltaa kuitenkin tehdä, koska omissa oloissahan siellä mökillä ollaan ja viikon lomareissun ruuatkin melkeimpä saa kerralla kannettua mukana, ettei koko ajan tarvitse kaupassa ravata reissulla.

Kyllä sitä vaan sellaista järvimaisemaa kaipaa. Mikä sen rentouttavampaa on ,kuin katsella järvelle :)


                   TOP 5 LOMAKOHDETTA KESÄREISSUUN

1) SAVONLINNA:

 On kaunis kesäinen kaupunki ja yli kolmannes Savonlinnan pinta-alasta on vesistöjä ja saaria. Savonlinnassa sijaitseva Olavinlinna on tunnettu matkailukohde. Olemme siellä muutaman kerran käyneet, ja tosi mielenkiintoinen kohde kyllä Suomen historiasta käydä katsomassa. Olavinlinnassa pidetään myös kuuluisat Savonlinnan oopperajuhlat. Savonlinnan torilla on myös kesällä mukava käveleksiä ja syödä vaikka lörtsy pahimpaan nälkään. 

Vielä löytyi ihme kyllä muutama vapaa mökki kesälle ja tässä yksi tosi edullinen, jossa tosin ei ole mitään ylellisyyksiä. Mutta viikko mökillä ja minusta perinteiseen mökkeilyyn ei luksusta tarvitse ollakkaan. Mökkeily mökkeilynä ja luksuslomat erikseen :)

2 + 2 henkilöä 60.0 m2
1 makuuhuonetta
Hinta 293 - 548 € viikko, viikonloppu 293 - 440 € + toimitusmaksu 20,00 €
If peruutusturva sisältyy hintaan.


Savonlinnassa on luonnonkohteita retkeilyyn. Jos vain koronatilanne sen sallii. Mutta kelpaa tuossa mökissäkin viikko rentoutua ja mikä parasta pääsee karvainen perheen jäsenkin mukaan. Sekin mökin valitsemisessa aina otettava huomioon.

2)VIITASAARI:

Toinen kaunis kesäinen kohde on Viitasaari, jossa on myös paljon järviä. Sielläkin on useampana kesänä tullut oltua. Mökkejä alkaa olla jo aika vähän tälläkin seudulla heinäkuulle vapaana, kesäkuulle olisi VIELÄ toistaiseksi enemmän. Viitasaaren kirkko on yksi nähtävyys, mitä siellä voi käydä katsomassa ja ihastelemassa. Viitasaaren ABC- asema on todella kauniilla paikalla Keiteleen Kymönselän rannalla. Jos ei olisi korona aika kesällä, niin mikäpä siellä olisi käydä syömässä ja katselemassa kauniita maisemia.


Tässä Viitasaaren mökissä on myös sähköt ja muitakin mukavuuksia.

2 + 3 henkilöä 60.0 m2
1 makuuhuonetta , hiihtokeskus 16.0 km
Hinta 463 - 867 € viikko, viikonloppu 248 - 569 € + toimitusmaksu 20,00 €
If peruutusturva sisältyy hintaan.




3) MIKKELI:

Mikkelissä on myös kesäisin paljon koettavaa ja nähtävää. Mm. Visulahti (koronan vuoksi tietysti kortilla), Antuvasalmen kalliomaalaukset jne. Mikkelissä on yhteensä 900 järveä, jonka vuoksi Mikkeli on vehreä kesäkaupunki ja suosittu mökkiläisten kohde.


Tässä olisi upea mökki Mikkelin ristiinassa.

2 + 3 henkilöä 40.0 m2
1 makuuhuonetta
Hinta 385 - 719 € viikko, viikonloppu 165 - 472 € + toimitusmaksu 20,00 €
Loppusiivous sisältyy hintaan
If peruutusturva sisältyy hintaan.



4) KALAJOKI:

Kalajoella on paljon kauniita vanhoja puutaloja. Kalajoki on tunnettu hiekkasärkistään, Rahjan saaristosta ja muista historiallisista nähtävyyksistä. Sieltä löytyy luontopolkuja ja kaikkea muuta kivaa puuhaa. Nämäkin tietysti koronan mukaan elettävä. Jos nyt yleensä mökkeilyn lomassa haluaa muuta tehdä kuin rentoutua ja nauttia järvi maisemasta.

Kalajoen mökeistä ei vain näillä haulla löytynyt sellaista mökkiä, johon olisi voinut lemmikin ottaa mukaan. Ja aika pieniä mökkejä.. Mutta eipä sitä isompaa tarvitse, jos kahdentaan matkustaa.

2 + 0 henkilöä 19.0 m2
Liinavaatteet sisältyvät hintaan, Loppusiivous sisältyy hintaan
If peruutusturva sisältyy hintaan.



5) PUNKAHARJU:

Pitkään olen halunnut käydä punkaharjulla, kun lapsena aika usein äidin kanssa siellä käytiin. Vaikka ei ehkä silloin arvostanut niin luonnon ja maisemien kauneutta, mitä nyt vanhempana, on silti syöpynyt mieleen kirkasvetiset järvet ja kauniit maisemat luonnon hiekkarantoineen. Naapurissa Savonlinnassa on tosin useampana kesänä tullut oltua. Elikkä Savonlinnasta kätevä ajella Punkaharjun puolelle ja onhan se nyt  liitettykkin Savonlinnan kaupunkiin.

Kiitos lukijoille ja aurinkoisia ulkoilupäiviä!

Alla olevasta linkistä voitte käydä katsomassa vapaina olevia mökkejä ympäri suomen!


*https://on.lomarengas.fi/t/t?a=1071150667&as=1572289503&t=2&tk=1



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lasten tarvikkeita tulevalle pienelle :))

Lemmikkinä kultahamsteri eli Syyrianhamsteri

Sunnuntai, joka ei mennyt niin kuin kuvitteli