Keväinen kodinsisustus/ siivous into puhkeamassa



                    KEVÄTTÄ RINNASSA

Kevättä kohti mennään kovalla tohinalla. Vaikka helmikuukaan ei loppuunsa ole kuin muutaman päivän lyhyempi muita kuukausia ,niin se silti tuntuu lyhyeltä :). Sitten onkin jo maaliskuu ja kevät askeleen lähempänä. Nyt kun aurinkokin on näyttäytynyt pakkaspäivien ohella, alkaa kevään tulo tuntumaan todellisemmalta. Kunhan tuo lumen tulo rauhoittuisi myös, koska täällä sitä vähälle ajalle tuli todella reippaasti.

Siitä seuraa itselle joka vuotinen into, raikota turhaa roinaa kotoa pois ja mieli tekee uusia verhoja, mattoja, koristetyynyjä ja kaikkea mukavaa. Kunhan saisi taas päätettyä sen värimaailman... (postaus sisältää mainoslinkin *)

Hemtexillä törmäsin muovimattoon, joka siellä mainostetaan ulkomattona, mutta mietin kyllä, että miksi ei kävisi keittiön matosta. Kokokin olisi sopiva 120x180 ja olisi helppo puhdistaa. Ja hintakin vain 8.95e.

https://www.hemtex.fi/media/matta_black_berta_154068900000001.jpg



Sitten ihastelin erilaisia maljakoita, joihin voisi väriä/ viihtyvyyttä ajatellen laittaa erilaisia kukkasia, tai miksipä ei antaa vaikka olla sellaisenaan.
Itsellä on tosi kivat ikkunana laudat, johon hyvin mahtuu esim. kukkia, mutta olen tosi onneton pitämään kukat elossa. Niimpä pohdiskelin nyt, että josko laittaisi kivoja maljakoita muutaman ja niihin etsisi mm. tekokukkasia. Kuitenkin itse tykkään kukista ja mielestäni ne antaa värin lisäksi kodikkuuden tuntua asuntoon.





Tässä olisi yksi vaihtoehto koristetyynystä, mutta mietin, että pitäisiko verhojen olla yksiväriset, että meneekö verhoissa liian kirjavaksi.. tai sitten tyynyt yksiväriset ja verhoille tämä kuosi. Hmmm.



Koristetyynyilläkin saisi jo pirteyttä ja pahimman uutuuden kaipuun helposti tyydytettyä. Siihen saman kuosin verhot ja matto, jossa sama värimaailma toistuu. Ihanaa tämä vaihe, haaveilla ja kuvitella mielessään millaiselta koti näyttäisi ja mihin mitäkin laittaisi. 

Mutta olen nyt vasta suunnittelu asteella sen siivouksen ja turhan roinan hävityksen kanssa :). Jostakin pitäisi saada se energia siihen touhuun. Viime kesänä muutin lasten kanssa ja hävitin aika paljon muuton ohessa tavaraa pois. Mutta silti sitä riittää ja riittää.. 

En tiedä mikä se minulla laukaisee tässä kohti vuotta sen ahdistuksen siitä, että kaapit ja "joka nurkka" täynnä turhaa "rojua" jolla loppuunsa kukaan ei tee mitään. Mutta josta kukaan ei raski luopua. Hyvä että nuorimman huoneen ovi aukeaa, kun hän levittää tavaransa leikkiessään.. Mutta auta armias, jos salaa siivotessa satut hävittämään jonkin, mitä suurinpiirtei itse pidät roskana, niin kohta tulee kysymään, että oletko nähnyt sitä ja tätä..

Monestihan se kyllä niin meneekin, että säilytät jotain tavaraa vuosi kaudet ja kun sen olet hävittänyt, niin kylläpä sitä viimeistään seuraavalla viikolla suurinpiirtein olisit tarvinnut johonkin.. Toivottavasti se suuri into tekemiseenkin tulee. Ja tuleekin, kun olen löytänyt ja päässyt itseni kanssa sopuun, mitä värisävyjä ja millaiset verhot ym. tämän kevään kotiin tulee.

Kiitos jos jaksoit lukea jaaritteluni ja alla on Hemtexin linkki, jos haluat itsekkin haaveilla :) Harmittaa sekin, osa tuotteista, joita voisin harkita, ei ole saatavilla kuin myymälästä ja täälläpäin ei sellaista satu olemaan :(

*https://dot.hemtex.fi/t/t?a=1544970608&as=1572289503&t=2&tk=1




Kommentit

  1. Kevätsiivousta meilläkin jo kovasti suunnitellaan. Kaapit tulisi siivota, ja heittää pois muutamia tarpeettomia tavaroita ja vaatteita. Tänä vuonna olen suunnitellut myös ammattilaisen palkkaamista tähän, joku joka tekisi meille kotisiivouksen. Itselläni menee aikaa varmasti melko paljon siihen, että saa katsottua kaikki pois heitettävät tavarat. Ihanaa, kun tulee kevät.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lasten tarvikkeita tulevalle pienelle :))

Lemmikkinä kultahamsteri eli Syyrianhamsteri

Sunnuntai, joka ei mennyt niin kuin kuvitteli