Muutamia reseptejä


Keitettyjä perunoita jää silloin tällöin ylimääräisiä ja ihan perus paistetut perunat ja makkara. Mausteena sipulirouhetta ja yrtti-sipuli mix rouhetta, grillaus - ja yleismauste. Kun perunat ja makkarat ovat lämminneet kunnolla, olen vielä lisännyt muutaman kananmunan sekaan. Näin ns. PYTTIPANNU on valmis. Erikseen olen vielä keittänyt kasviksia lisukkeeksi :) .


PIZZA
POHJA: 4dl kädenlämpöistä vettä, 50g hiivaa, 1tl suolaa, 4rkl öljyä, 8dl vehnäjauhoja. TÄYTTEENÄ: 700g Jauhelihaa, 400g pekonikuutioita, 2 pss kinkkukuutioita, 1 prk fetajuustoa ja 1 rs kirsikkatomaatteja. Jauhelihan olen maustanut suolattomalla jauhelihamausteella antamaan makua, koska pekoni aika suolaista. (Pohjasta tulee 2 uunipellillistä pitsaa). Paista uunissa 15-20min. riippuen uunista.

                                                       LASAGNETTE                                                                                                                                                                                                                                   Koska pojallani on vehnä allergia, olen tehnyt lasagneten kauramakaroonista :). 1 pss kauramakaronia, 400g jauhelihaa, 200g pekonikuutioita, 2 pss gluteenitonta lasagneainesta (saa ainakin kotigastronomilta) 200g juustoraastetta, 6dl ruokakermaa ja 8dl vettä

Paista pekoni ja jauheliha kypsäksi. Itse olen maustanut jauhelihaa suolattomalla jauhelihamausteella, niin ei tule piilosuolaa enää, kun pekoni jo itsessään on suolaista. Laita kattilaan kerma,vesi ja kuumenna, laita nesteeseen  lasagnette ainekset ja kiehauta hetki. Kaada kauramakaronit vuokaan ja sekoita jauheliha, pekoni makaronien kanssa. kaada liemi päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. uuniin 200 asteeseen n. 30-45 min. uunista riippuen.    Tarjolle salaatin kanssa ja tietysti ketsupin :)                                                              


                   




 JUUSTOKEITTO: 1 litra vettä, yksi iso bataatti, yksi keskikokoinen sipuli , yksi isohko porkkana,     ,2 dl maitoa 1pss (kotigastronomin) juustokeitto ja 2-3 tl kasvisliemijauhetta.

Keitä bataatti, sipuli, ja porkkana kypsäksi. Kaada keitinvesi lähes kokonaan pois ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Lisää maitoon tai ruokakermaan sekoitettu juustokeittopussi joukkoon ja lisää vielä liemijauhe. Kiehauta ja juustokeitto on valmis nautittavaksi :).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lasten tarvikkeita tulevalle pienelle :))

Lemmikkinä kultahamsteri eli Syyrianhamsteri

Sunnuntai, joka ei mennyt niin kuin kuvitteli